Blogg

Snygga tapeter – Tips till dig som vill snygga upp kontoret

Väggarna är jätteviktiga för dig som vill ha ett levande kontor. Hos en bra färghandel kan du få tips på snygga tapeter och färger, vilken typ av tapet eller färg som passar för vilken typ av vägg. Ett kontor mår bra av ljusa väggar, vitt, ljusblått, ljusgult, trä, alltså färger som livar upp, ger energi. Grönt är en färg som inverkar lugnande, så det går bra att använda i mötesrum, kök, vilorum och där man har rast.

Eftersom tavlor kan vara bökiga att ha på kontor, särskilt på trånga ytor då de kan ju typ ramla ner och det är lätta att stöta till osv, så finns det andra fina sätt. Exempelvis sär snygga fototapeter att bra sätt att både täcka en hel vägg. Så kan man ju hitta ett bra motiv som passar företagets image och varumärke. Varför inte en fototapet med New York som motiv?

Ett jättebra tips på inspiration kan du också hitta i den här boken, Färg på tapeten, som visar hur festligt och färgglatt man kan göra med olika miljöer.

Annonser

Varför en till sajt om arbetsmiljö faktiskt behövs

Förra året dog 46 personer i arbetet. Det är en ökning med 4 personer jämfört med förra året. 16 av fallen är fortfarande under utredning som arbetsmiljöbrott.

Under slutet av 2007 startade den nu internationella #MeToo-rörelsen. Här i Sverige har många olika yrkesgrupper kommit under luppen. Skådisar som onanerar på skådespelerskor, brandmän som står och viftar med sina snoppar inför kvinnliga kolleger. Mycket av den kränkande behandlingen som främst kvinnor fått utstå har funnits pga ett ledarskap som möjliggjort dessa kränkningar genom att blunda för missförhållandena.

Vi behöver mer uppmärksamhet på arbetsmiljö. Det här är en privat, oberoende sajt. Välkommen att delta, diskutera och ge förslag på förbättringar.